Фото галерија

Међународни дан толеранције

Међународни дан толеранције,16.новембар обележен је у нашој школи и ове године .У  III-1 разреду одржана је кратка радионица. Гледајући  цртани филм о јежићу и његовим другарима ,ученици су сазнали шта значи бити толерантан и зашто је важно прихватити  разлике  које постоје међу људима.Ученици првог и III-2 разреда,написали су речи и поруке које по њима најбоље описују појам ТОЛЕРАНЦИЈЕ.
ДАН ШКОЛЕ 2022.

Овогодишња прослава Дана школе протекла је у знаку великог јубилеја – двеста двадесет година од оснивања надаљске школе. Свечана приредба у сали за физичко, на различите начине представила је школу некад и сад, односно школу прошлости, али и садашњости и будућности. Сценографија, декорације и цео програм водили су нас из прошлости у садашњост, чули смо историјат школе, као и садашње стање, сценска извођења представила су различита размишљања старих и младих о школи, хор нас је повео на пут од традиционалних песама до Констракте и њене евровизијске песме, а литерарни радови су на поетски начин представили школу некад и сад. У програм су били укључени многобројни ученици и млађих и старијих разреда. На крају програма, сложили смо се да је правац којим школа треба да иде неговање свега онога што представља вредно наслеђе из прошлости, а уједно и развијање свега што нам је потребно у садашњости.
Дан просветних радника

"Да је учитељ бити лако,учитељ би могао бити свако" -Под овим називом у нашој школи обележен је 8.новембар Дан просветних радника. Ученици су се врло успешно снашли у улози наставника и учитеља,нешто ново смо научили и лепо се забавили.
Србија у ритму Европе... а може и Надаљ у ритму Европе :)

Општина Србобран је била организатор манифестације „Србија у ритму Европе“захваљујући младом, талентованом момку, Вељку Голубу из Надаља који је својим гласом и наступом победио међу 24 општине које су се такмичиле прошле године. Победник овогодишње манифестације је град Зрењанин, који се такмичио међу 22 општине из Србије. Ученици наше школе су активно учествовали у припремама за такмичаре из свих градова Србије. Колико су у томе уживали, мислимо да фотографије говоре:
Наша школа богатија за један клима уређај, још једно ХВАЛА Месној заједници Надаљ

Месна заједница Надаљ је и овај пут показала делима колико цени и вреднује образовање. Залагањем и финансијском подршком (која нам итекако значи) жели да побољша, улепша и унапреди квалитет, услове и изглед наше школе. Овом приликом желимо да се захвалимо нашој Месној заједници Надаљ, која нам је донирала један клима уређај. ХВАЛА у име колектива ОШ „Жарко Зрењанин Уча“.
За ученике VII и VIII разреда одржано је предавање на тему ХПВ вируса и вакцинације

У понедељак, 10.10.2022. године у 16 часова Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" из Србобрана је за наше ученике и њихове родитеље у спортској хали припремио предавање на тему ХПВ вируса и вакцинације. Предавачи су били Др Властимир Кладар и Др Олга Лазер. Ученици и родитељи су имали прилику да сазнају и питају све што до сада нису знали о овом вирусу.
Дечија недеља

Овогодишња Дечија недеља вођена слоганом „ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА ПОРАСТЕ ДО НЕБА“ успешно је реализована у нашој школи у периоду од 3.10-7.10. и обележена низом различитих активности. Ученици млађих разреда Дечију недељу су отворили разговором о дечијим правима, али су истакли и важност дечијих обавеза. Љубав, пажња, мудрост, поштовање, јесте све што треба да свако дете расте до неба. Другог дана Дечије недеље ученици млађих разреда посетили су сеоску библиотеку. У новом амбијенту библиотеке уживали су у лепоти читања, што је многе подстакло да искористе месец књиге и учлане се у библиотеку. Тога дана погледали су и изложбу посвећену Момчилу Тапавици. У среду је уприличен пријем првака у Дечији савез. Уз речи добродошлице :„Постајете прваци данас, то је већ озбиљно звање, указујемо вам дужно поштовање!“, прваци су примљени у Дечији савез. Ученици од другог до четвртог разреда су пригодним програмом: глумом, песмом и игром , пожелели добродошлицу својим новим другарима. Ученици од петог до осмог разреда, на часовима географије имали су занимљива такмичења у знању у облику квиза. Део питања је био у вези са географијом Србије, а део у вези са географијом Европе и света, што је ученике подсетило да лепоту треба видети у својој земљи, а уједно увек остати отворен за лепоту целог света и далеких предела. Четвртак је био у знаку спортског духа и фер плеја поводом Дечије олимпијаде у Србобрану. Деца су се такмичила у више дисциплина: атлетици, баскету, шутирала су се слободна бацања, надметале су се екипе у фудбалу и одбојци на песку, а најмлађи су имали и најинтересантнија такмичења-полигон са препрекама, штафету и вучу конопца. У духу олимпизма низале су се медаље на понос свих ђака наше школе. Последњег дана Дечије недеље одржано је школско литерарно такмичење за ученике старијих разреда у којем су уживали и старији и млађи ученици. Млађи ученици као публика, а старији као учесници. Тема литарарних радова је била Шта ми треба да растем до неба. У прози и стиху добили смо одговоре на питање шта наше ђаке чини срећним, испуњеним и радосним. Ученици од петог до осмог разреда са најуспешнијим радовима, награђени су књигама. Истог дана, у петом разреду, на часу Српског језика и књижевности, додељена је награда за најуспешније написану бајку, а Дечија недеља је одабрана за време доделе ове награде са идејом да дете треба да задржи део наде да живот може да личи на бајку.
Изложба поводом Дечје недеље

Ученици петог разреда су са наставником ликовне културе израдили радове у комбинованој техници на тему „Шта ми треба да порастем до неба?“ и организовали изложбу радова у школи. На тај начин су допринели шаренилу школског ентеријера унутар ког ученици свакодневно бораве.
Канонизација Светог Иринеја Ћирића Епископа бачког

Ученици верске наставе су 2. октобра, са вероучитељицом Снежаном Милошчин, присуствовали историјском догађају - канонизацији Светог Иринеја Ћирића Епископа бачког, у Новом Саду.
Европска недеља мобилности

Поводом Европске недеље мобилности одељенске заједнице трећих разреда су заједно обележиле Европски дан без аутомобила низом различитих активности. Вођени слоганом ,,Крећимо се квалитетније“ у уторак 20.9. први део часа физичког васпитања смо провели у шетњи селом, а други део часа је одржан у сеоском парку где смо увежбавали различите облике кретања. Часови ликовне културе ове недеље су били посвећени изради макета бицикала у циљу промовисања здравог начина живота у склопу европског дана без аутомобила. У холу школе уприличена је изложба наших радова.