Вест

Osmeh govori sve jezike

Датум: 09. Jun 2021 11:49 Категорија: Новости

Kad se subotom, van nastavnog plana, u jednoj školi okupi veliki broj đaka i profesora kako bi zajednički učinili nešto korisno, lepo i usput se zabavili, svakom je jasno da u toj obrazovnoj ustanovi neko nešto dobro radi. Baš jedan takav projekat realizovan je 5. maja u nadaljskoj OŠ „Žarko Zrenjanin Uča“, pod nazivom „Osmeh govori sve jezike“.

Direktorica škole Branislava Stanaćev i profesor geografije Tijana Melezović, osmislile su projekat koji je zatim podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. U realizacji ideje pridružile su im se i druge kolege, gde je osnovna tema bila razvijanje multikulturalnosti i tolerancije među decom, čiji temelji počivaju upravo na osnovnoškolskom uzrastu.

„Još jedan od zadataka projekta jeste kreativno iskorišćeno slobodno vreme i razvijanje preduzetničkog duha učenika kroz organizovane radionice. Cilj je i da se realizacijom projekta doprinese osnaživanju i razvoju lokalne zajednice u kojoj se kulturna, etnička, verska, ali i svaka druga različitost prepliću i čine je posebnom. Predviđena su dva dana za realizaciju planiranih aktivnosti, a tokom jučerašnjeg, prvog dana, održane su brojne aktivnosti. Želimo da se zahvalimo svim učesnicima projekta, kolegama i posetiocima, kao i Opštini Srbobran, koji su nas podržali u realizaciji planiranih aktivnosti.“, rekle su nam Branislava Stanaćev i Tijana Melezović.

Među aktivnostima koje su spomenute nalaze se naravno one sportske, ali ima i onih koje podstiču kreativnost, za svakog učesnika po nešto. U sportu su se takmičili đaci škola sa teritorije opštine Srbobran, gde je prva disciplina bila fudbal. Nakon odigranih utakmica, prvo mesto je osvojila Osnovna škola „Petar Drapšin“ iz Turije, čijim predstavnicima je uručen pehar. Nakon svih planiranih aktivnosti za učenike je organizovano takmičenje na poligonu, u kom je najuspešniji bio učenik sedmog razreda osnovne škole iz Nadalja, Nikola Jovanović, kom je uručena medalja. Sportske aktivnosti su vodili nastavnici fizičkog vaspitanja: Jelena Grozdanić, Zoran Mijić i Dragan Matarugin.

Kreativna radionica, koju su pretežno birale devojčice, bila je dekupaž radionica, gde su naučile kako na lep način uz druženje mogu da naprave korisne predmete, ukrašavajući iz salvetama. Radionicu je vodila profesorka hemije Marija Tutorov i svim učesnicama radionice je dodeljena zahvalnica.

Posebno lep zadatak imali su učenici koje je vodio nastavnik likovne kulture Đorđe Ćorić. Zajednički su oslikali ceo zid u prednjem dvorištu, tako da škola od sad može biti ponosna što ima i mural. Konture po kojima je nastao mural prethodnih dana iscrtao je sam Ćorić, u subotu su ga njegovi đaci uz muziku i smeh finiširali. I ućesnici ove radionice nagrađeni su zahvalnicama.


Прочитај

Covid 19

Датум: 21. Septembar 2020 10:08 Категорија: Новости

AKTUELNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA COVID-2019 I ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA U VEZI OBOLJENJA COVID-2019

 

 

Прочитај

Nadaljski maturanti

Датум: 07. Jul 2020 11:11 Категорија: Новости

Srećno dragi naši maturanti!

Прочитај

Почетак школске године

Датум: 01. Februar 2012 14:00 Категорија: Новости

Школска  2020/2021 почиње 1.09.2020. 
У школи ће се придржавати свих епидемиолошких мера- деца ће ићи у школу подељени у групама, и часови ће трајати 30 минута.

Прочитај

Пример вести 2

Датум: 01. Februar 2012 14:00 Категорија: Новости

Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста.

Прочитај

Пример вести

Датум: 01. Februar 2012 14:00 Категорија: Новости

Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. Пример текста, пример текста, пример текста. 

Прочитај